Speechschrijver voor bruiloften

Wauw, je mag een speech geven op een bruiloft. Misschien voor je zoon of dochter, je beste vriendin of broer. Dat is heel bijzonder, maar ook bijzonder lastig. Want nu moet je dus schrijven. Help! Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Het inschakelen van TrouwTekst betekent afrekenen met:

  • Gênante anekdotes die het bruidspaar liever niet hoort (en anderen ook niet)
  • Speeches die zo lang duren dat gasten ondertussen boodschappenlijstjes schrijven
  • Je eigen onzekerheid om in het openbaar te spreken

Waarschijnlijk heb je veel moois te vertellen, maar weet je niet goed hoe je dit moet doen. Met onze hulp kun je met trots een prachtig verhaal vertellen.

De mooiste bruiloftsverhalen

Om een goede speech te schrijven, komt een tekstschrijver van TrouwTekst langs om je het hemd van het lijf te vragen. (Mag ook een korset zijn.) Aan de hand van het interview helpen we met een tekst die past bij jou en vooral ook bruidspaar. Is het nodig dat we nog andere vrienden of familieleden spreken? Geen probleem. Samen zorgen we ervoor zorgen dat iedereen aan jouw lippen hangt.

Trouw aan tekst

TrouwTekst is opgericht door Marlene, eigenaar van het tekstbureau BureauTekst in Amsterdam. Zij is al jaren getrouwd met tekst. Ze is niet alleen een goede tekstschrijver, maar ook goed in luisteren en analyseren. Sinds 2018 zorgt dat ook op bruiloften voor de prachtigste verhalen. Samen met haar medewerkers schrijft ze speeches voor bruiloften en andere trouwteksten zoals reportages en geloften.

Iedereen kan speechen

Enig idee hoeveel smokkelspeeches er bestaan? Speeches geschreven door een professional? Het zijn er veel. In het bedrijfsleven en de politiek is er bijna niemand die zijn eigen teksten schrijft. Denk maar aan Jon Favreau, de bekende speechschrijver van Barack Obama. De kracht van zijn teksten? De boodschap van de president – de woorden van hemzelf. TrouwTekst helpt ook jou de liefde te verwoorden.

Het mooiste compliment dat we ooit kregen? “Het is zo prachtig verwoord dat ik wenste dat ik het zo had bedacht.” Als je ook een speechschrijver zoekt omdat je moet spreken op een bruiloft, neem dan tijdig contact met ons op. We moeten het interview inplannen, langskomen en de tekst schrijven. En daarna heb jij nog genoeg tijd nodig om het verhaal uit je hoofd te leren.